Boutiquehotell

Et populært, moderne konsept

rertwdi5iai6axiv5lyfiaBoutiquehotell begynte å dukke opp på slutten av 80-tallet, men det var ikke før i det 21. århundret at de virkelig fikk den populariteten de har i dag. Boutiquehotell er små og mellomstore hotell som fokuserer på individualitet og komfort for alle gjester. Boutiquehotell er som regel veldig spesielle, med tematiske rom og gode fasiliteter. Ser du et hotellkjede som skryter av å ha lansert et boutiquehotell, er det oftest best å styre unna – boutiquehotell skal nemlig være originale og spesielle, ikke produsert på rullebånd. Trenden oppstod i USA, der hotellgjestene ble trøtte av de samme, vanlige, kjedelige rommene som fantes i overflod. New York og San Francisco regnes som de første byene med boutiquehotell, med London like bak. De første boutiquehotellene ble i tillegg bygd i sentrum av storbyene, med lett tilgang til de fasjonable shoppinggatene. Derav navnet boutique (butikk) hotell. De seneste årene har boutiquehotell dukket opp jorden rundt, med spesielt flotte hotell på Maldivene, på Karibene og i sør-øst Asia (Thailand og co.).

Boutiquehotell i Norge

Siden Norge ikke har altfor mange storbyer, er boutiquehotell et rimelig nytt konsept her i landet. Det aller første boutiquehotellet var Grims Grenka, midt i byen på Kongens gate, like ved Karl Johan. Det fasjonable hotellet har fått mye omtale i media, og den fine takterrassen med en moderne bar har nylig blitt kåret til en av Europas beste. Vil man oppleve den norske kulturen på sitt beste samtidig som man utforsker de fineste hotellene i landet, har man Herangtunet Boutique Hotel i Heggenes, like ved Jotunheimen. Dette unike hotellet har tatt vare på de norske tradisjonene og forbedret dem på sin egne måte. Hvert rom er individuelt designet med fantastiske blandinger av pels, stein, tre og skinn. Oppussede tradisjoner, kan man si! Juvet Landscape Hotel ved Geirangerfjorden er et annet godt eksempel på et boutiquehotell som har bevart tradisjonene. Det moderne designet ser litt underlig ut, omringet av skog og fjell, men glasset speiler av naturens farger og gjør hele oppholdet til en uforglemmelig opplevelse.

Boutiquehotell i Europa

Ser man etter individualitet når man er på ferie, er boutiquehotell veien å gå. Ja, de er litt dyrere enn vanlige hotell, men så slipper man alle klisjeer og uforutsette hendelser som kan ødelegge helhetsfølelsen. Hellas kan skryte av mange boutiquehotell for enhver smak, men Tyrkia og Malta kan også utforskes – det kan jo faktisk bli kjedelig å reise til Hellas for ørtende gang. Hotel Juliani på Malta er med sine 44 rom så koselig som det kan bli – tradisjonell arkitektur fra Middelhavet blandet med arabiske noter og asiatisk mat. Sørg for å få et rom med utsikt over bukta, den vil du sent glemme. Dublin, hovedstaden i Irland har flere heftige boutiquehotell å tilby reisende, det er særlig Kelly´s Hotell som stikker ut med sine store, åpne rom som ligner på loftsleiligheter. Den perfekt beliggenheten gjør dette til et perfekt hotell om man er på storbyferie over en langhelg. Berlin har titalls spesielle boutiquehotell i ulike prisklasser – byen har blitt verdenskjent for den alternative kulturen, og denne har nå blitt speilet av på de nye hotellene som har oppstått. Sjekk Michelburger i Berlin – den skiller seg virkelig ut fra mengden.

Privacy Policy