Hotellkjeder

Hotellkjeder i Norge

1369345345866Den raske økonomiske utviklingen i Norge har gitt liv til hundrevis av hotell på kryss og tvers av landet. Siden enkeltindivider aldri hadde rukket å bygge nok hotell på den korte tiden, har store hotellkjeder oppstått – disse har råd til å bygge hotell der
de mest behøves, samt på spesielle steder ingen skulle trodd man kunne bygge hotell. De mest kjente hotellkjedene i Norge er Rica, Scandic, First og Thon Hotels. Scandic Hotels er opprinnelig en svensk hotellkjede, men siden deres hotell nå er å finne over hele Norden kan man derfor betegne de som en Skandinavisk hotellkjede i stedet. Scandic Edderkoppen er et kjent navn i Oslo, mens Scandic Grand Central i Stockholm besøkes av mange tusen reisende hvert år og regnes som et av Sveriges mest populære overnattingsteder. First Hotels er derimot et helnorsk selskap som kan skryte av det fantastiske Grims Grenka hotell i Oslo. Så har man selvsagt Thon Hotels, med eiendomsmogulen Olav Thon som mannen bak spakene. Utallige fasjonable femstjerners hotell har blitt åpnet siden han kjøpte opp Hotell Bristol på 70-tallet. Hotellene til Olav Thon bærer et særegent preg av klasse og fullkommenhet. Man bør forresten også nevne hotellkjeden Nordic Choice, som har fått særlig mye oppmerksomhet i mediene på grunn av den utrolig sjarmerende eieren, Petter Stordalen.

Hotellkjeder i Asia og Midtøsten

Selv om de fleste hotell utenfor Europa fortsatt er privateide og individuelle, har flere større hotellkjeder oppstått med årene – særlig da førsteklasses hotell i luksusklassen. Dette kan sies om de to megapopulære kjedene Jumeirah og Mandarin Oriental. Førstnevnte står bak de fineste, mest luksuriøse hotellene i Dubai. Burj al Arab er spesielt verdt å nevne – det er regnet som et av verdens aller beste hotell og tilbyr kun ultraluksuriøse rom med en prislapp på rundt ti tusen kroner natten. Samtidig er Burj al Arab et av de ytterst få hotellene på jordkloden som har mer enn fem stjerner, dog ikke offisielt. Mandarin Oriental er en asiatisk kjede med flotte hotell rundt omkring i Asia. Hotellene fra Mandarin har bevart den asiatiske følelsen gjennom årene samtidig som de har utviklet seg i det uendelige. De fantastiske hotellene fra Mandarin Oriental er å finne i Kuala Lumpur, Singapore, Indonesia, Taiwan, Kina og Filippinene, samt et dusin andre land.

Internasjonale hotellkjeder

Man kan si hva man vil om globaliseringen og den kjedelige standarden som mange hotellkjeder har innført på sine eiendommer, men én ting er sikkert – man behøver aldri se lenge etter et hotell nå lenger. De internasjonale hotellkjedene skaper også hundretusener av arbeidsplasser, noe som ikke kan være annet en bra for de ulike landene de opererer i. De tre største hotellkjedene i verden er Best Western, Choice Hotels og Marriott International. Til sammen har disse tre skapt mer enn en halv million arbeidsplasser rundt omkring på planeten vår, samtidig som de har gitt oss utallige nye steder å legge ferien. Best Western, Choice og Marriott har alle mer enn 4000 hotell hver, med god standard og rimelige priser. Går man dog opp en prisklasse, finner man gigantene Hilton og Sheraton, som kan skryte av mer enn fem hundre luksuriøse hotell hver.

Privacy Policy