Konferansehotell

Kombinere jobb og moro

congress_hotel_venue_search_panorama_konferansehotell_as__1_848072768Alle som har vært på en konferanse eller to med jobben vet hvor lett ting kan gå feil og hvor store konsekvenser som kan komme av slikt. Det å booke konferanser og jobbopphold har blitt til en gigantisk bransje, der hotellene prøver gjør sitt aller beste for å passe til mange ulike anledninger. Tradisjonelt sett har konferansehotell holdt seg unnagjemt, gjerne i naturlige omgivelser og med lang avstand til nærmeste tettsted eller by. Dette fordi man gjerne vil holde alle ansatte samlet og ikke la folk stikke av gårde ved første mulighet. I tillegg er slike avsidesliggende hotell skjermet fra vanlige folk, slik at jobbkollegaer får tilbragt så mye tid som mulig med hverandre uten å bli forstyrret av andre. Når man skal velge et hotell for den neste store konferansen, er det derfor viktig å ha mange faktorer i tankene samtidig. Er det romslige nok rom til at folk skal kunne føle seg komfortabelt? Finnes det noen utflukter man kan sende flere titalls mennesker på, slik at de kan bli bedre kjent? Hvor store konferanserom finnes det, hvor mange mennesker kan få plass i hvert rom? Maten – kan hotellet stenge av restauranten for å kun betjene de som er på konferansen, eller har de et eget lokale der de kan servere mat for de hundretalls gjestene?

Tradisjonelle konferansehotell

Det absolutt med tradisjonsrike konferansehotellet i Norge er Kviknes Hotell ved Balestrand. Flott, gammeldags norsk arkitektur blander seg inn i fjorden mens rommene byr på vanvittige utsikter og høy komfort. Kviknes ligger langt nok borte til å holde hele arrangementet meget privat, mens maten på hotellet er kjent i hele landet. Kviknes tilbyr store konferanserom og mange spennende utflukter for de ansatte, men man kan neppe kapre hele hotellet – det er altfor populært. Hotellkjeden Westin har oppusset mange eldre bygninger og gjort de om til førsteklasses konferansehotell med god underholdning. Westin Palace i Madrid er en av de mest populære konferansehotellene i Spania, mens Westin Grand i Berlin kan beskrives som et av de beste konferansehotellene i verden. USA har hundrevis av flotte konferansehotell, dog de aller færreste av disse er å finne i gamle bygninger – det finnes jo knapt eldre bygninger i Statene. The Fairmont Banff Springs Hotel er et sjeldent unntak, med sitt tyske utseende og beliggenhet i de kanadiske fjellene.

Konferansehotell i Norge

Norge er et veldig rikt land som tiltrekker seg forretningsreisende fra hele verden, for ikke å snakke om internasjonale selskap som setter opp kontorer her i landet. Dermed har konferansehotell blitt utrolig viktige, og utbredelsen av disse har skutt fart. De fleste konferansehotell i Norge ligger i og rundt Oslo, dit de aller fleste forretningsreisende drar og der de fleste større selskap velger å samle sine ansatte på spesielle anledninger. De to mest kjente konferansehotellene i Osloområdet er Losby Gods og Hotel Olavsgaard. Begge disse er veldig godt plassert, midt imellom Oslo sentrum og Gardermoen flyplass. De er enkle å nå, men er fortsatt litt unnagjemt, slik at man slipper å møte på hele familier med skrikende barn og ungdommer på bilferie.

Privacy Policy