Spahotell i Europa

Om man vil kombinere moro og spenning med velvære og skjønnhet, er det et spahotell man bør finne på sin neste reise. Et spahotell er vanligvis et hotell som tilbyr diverse skjønnhetsbehandlinger og massasjer i tillegg til å ha fine rom og basseng. Europa har utallige tradisjonsrike spahotell og moderne velværehotell i alle prisklasser. Her kan man nyte en storbyferie eller en tur på landet der man koser seg utendørs om dagen og slapper helt av på kveldene. Massasjer, ansiktsmasker, boblebad, sauna, fotpleie og fysioterapi er noe av det som oftest finnes på menyen.spa

Spahotell i Norge

Selv om nordmenn har begynt å reise hyppigere til de Baltiske land (Latvia, Litauen og Estland) der spa og velvære har vært en del av kulturen i hundrevis av år, finnes det fortsatt mange gode spahotell her hjemme i Norge. Arendal Herregård er regnet som et av Norges aller beste – her kan besøkende gå igjennom flere titalls behandlinger, inkludert terapibad, ansiktsbehandling, tyrkisk hammam, klassiske massasjer og akupunktur. Dr. Holms Spa på Geilo er et annet populært sted, med en rekke forskjellige behandlinger til rimelige priser. Dr. Holmes er en favoritt blant gravide Oslokvinner som trenger et par dagers avslapping fra det hektiske storbylivet.

Spahotell i Sentral-Europa

Visste du at nesten 70% av Ungarn står på termale vannkilder som presser frem varmt, mineralrikt vann døgnet rundt? Om du ikke har hørt om Szechenyi termalbad, bør du ta turen til Budapest så fort som mulig. Dette er nemlig et stort utendørs badeanlegg der vann proppfullt med jordens egne medisin strømmer ut fra bakken. Selv på vinteren kan man sitte utendørs og nyte et bad, da vannet som regel holder en temperatur på over 70 grader. Nå er Budapest en storby, og mange vil heller koble av helt når de er på spareise. Sentral-Europa kan dog by på det meste, og det finnes flere mindre byer som kun har oppstått på grunn av spahotell som historisk har blitt plassert i disse. Baden-Baden er en spaby i Tyskland hvor man kan finne flere titalls hotell med spa. På den andre siden av jernteppet har man Tsjekkia, der Karlovy Vary, bedre kjent som Karlsbad, har blitt besøkt av millioner helseturister gjennom det siste hundreåret.

Beste spahotell i Europa

Det kan diskuteres om Istanbul er i Europa eller ikke, men halve byen ligger i hvert fall på det Europeiske kontinentet. Pierre Loti Hotel i Istanbul er nemlig et supert spahotell med veldig gunstige priser, i tillegg til at det ligger et steinkast unna en rekke tradisjonelle tyrkiske bad, der profesjonelle massører skrubber bort alt stress fra hverdagen. Paris kan også skryte av gode spahotell, selv om mange av disse er overpriset. Le Meurice Hotel er blant de aller fineste i Frankrike og tilbyr en rekke behandlinger som vil gjenreise kroppen på en-to-tre. Om tre tusen kroner natten ikke er for mye, er det absolutt verdt å ta turen hit. The Savoy er et fabelaktig spahotell i London med en bredt tilbud av behandlinger, men de hektiske omgivelsene kan ødelegge noe av harmonien man får fra massasjene.

Privacy Policy